KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Medenjaki

Testo:

50 dag moke (½ mehke in ½ ostre)
1 kavno žličko jedilne sode
8 dag masla ali margarine
19 dag medu
20 dag sladkorja v prahu
2 jajci
2 žlici kisle smetane
sesekljana limonina lupina
malo cimeta in mletih klinčkov

Limonin led:

sok 1 limone
15-20 dag sladkorja v prahu


 

V večji posodi vmešamo jedilno sodo v moko. Na sredini naredimo jamico kamor damo zmehčano maslo, tekoči med in ostale sestavine. Testo hitro zgnetemo z mešalnikom.

Testo oblikujemo v kroglice, v velikosti oreha in jih polagamo na papir za peko. Preden oblikujemo kroglice, si roke navlažimo z vodo, da se testo ne sprijema nanje.

Medenjake zlato rumeno zapečemo na 140°C na 1. višini, če imamo ventilatorsko pečico, če pa nimamo ventilatorske pa na 160°C. Pečemo 19 min.

Hladne medenjake namažemo z limoninim ledom in za 10 min zapečemo/pogrejemo v pečici (brez uporabe ventilatorja) na 100°C.

Nasvet: če imamo kristaliziran med, segrejemo kozarec v topli vodi, ki ne sme biti višja od 40°C.

Recept: Nataša Postružnik

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si