KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Medenjaki

Testo:

50 dag moke (½ mehke in ½ ostre)
1 kavno žličko jedilne sode
8 dag masla ali margarine
19 dag medu
20 dag sladkorja v prahu
2 jajci
2 žlici kisle smetane
sesekljana limonina lupina
malo cimeta in mletih klinčkov

Limonin led:

sok 1 limone
15-20 dag sladkorja v prahu


 

V večji posodi vmešamo jedilno sodo v moko. Na sredini naredimo jamico kamor damo zmehčano maslo, tekoči med in ostale sestavine. Testo hitro zgnetemo z mešalnikom.

Testo oblikujemo v kroglice, v velikosti oreha in jih polagamo na papir za peko. Preden oblikujemo kroglice, si roke navlažimo z vodo, da se testo ne sprijema nanje.

Medenjake zlato rumeno zapečemo na 140°C na 1. višini, če imamo ventilatorsko pečico, če pa nimamo ventilatorske pa na 160°C. Pečemo 19 min.

Hladne medenjake namažemo z limoninim ledom in za 10 min zapečemo/pogrejemo v pečici (brez uporabe ventilatorja) na 100°C.

Nasvet: če imamo kristaliziran med, segrejemo kozarec v topli vodi, ki ne sme biti višja od 40°C.

Recept: Nataša Postružnik

michael kors uk
Manolo Blahnik Pumps
isabel marant sneakers
nike free australia
Canada Goose Jackets Online
Giuseppe Zanotti Boot
christian louboutin shoes outlet
ray ban online
roger vivier clutch
roger vivier clutch
barbour jackets outlet
logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si

michael kors watches
Manolo Blahnik Sandals
isabel marant wedge sneakers
nike free usa
Canada Goose Jackets Sale
Giuseppe Zanotti Sneakers
christian louboutin shoes
ray ban usa
roger vivier outlet
roger vivier outlet
barbour factory shop