KJE KUPITI MED S SMGO
PRIJAVA NA e-NOVICE

Vpišite vaš e-mail naslov...

PRIJAVA

Zakaj je slovenski med z ZGO poseben?

Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo lahko prideluje vsak čebelar ne glede na število panjev ali količino pridelanega medu. Ves med pa mora pridelati in polniti na območju Slovenije. Za pridelavo Slovenskega medu z zaščiteno geografsko označbo mora čebelar pridobiti certifikat pri Čebelarski zvezi Slovenije.

V Pravilniku o slovenskem medu z zaščiteno geografsko označbo so zapisani pogoji in dolžnosti pridelovalca takšnega medu, ki se nanašajo poleg znanega porekla tudi na višjo kakovost medu. Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo mora vsebovati manj kot 18,6 % vode in manj kot 15 mg/kg HMF.

Slovenski med je že od nekdaj zelo cenjen, saj zagotavlja visoko kakovost in znano poreklo izdelkov. Čebelarji so že leta 1999 uvedli nadzorovano pridelavo medu, saj so želeli potrošnikom ponuditi le visokokakovostni med. Zaščiten med z geografsko označbo kupcem jamči prav visoko kakovost medu, ustreza merilom, ki jih predpisuje veljavna nacionalna in evropska zakonodaja ter Pravilnik o koriščenju sistema Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo.Nosilec in lastnik zaščitenega imena Slovenski med z geografsko označbo je Čebelarska zveza Slovenije.

Slovenski med je že od nekdaj zelo cenjen, saj zagotavlja visoko kakovost in znano poreklo izdelkov. Čebelarji so že leta 1999 uvedli nadzorovano pridelavo medu, saj so želeli potrošnikom ponuditi le visokokakovostni med. Zaščiten med z geografsko označbo kupcem jamči prav visoko kakovost medu, ustreza merilom, ki jih predpisuje veljavna nacionalna in evropska zakonodaja ter Pravilnik o koriščenju sistema Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo.Nosilec in lastnik zaščitenega imena Slovenski med z geografsko označbo je Čebelarska zveza Slovenije.Zakaj izbrati Slovenski med z ZGO?

Slovenski med z geografsko oznako je sad kranjske sivke in tisočerih medovitih rastlin, ki rastejo v neokrnjeni naravi na obronkih Pohorja in Alp. Med je popolnoma naraven proizvod čebel, ne vsebuje konzervansov in barvil, vsebuje antioksidante in deluje protivnetno.

Slovenski med z zaščiteno geografsko označbo je polnjen v tipizirane kozarce in je označen z zaščitno nalepko. Zaščitna nalepka nakazuje na višjo kakovost medu, znano poreklo in omogoča sledljivost vsakega kozarca medu.

logo   

Zadruga za razvoj čebelarstva z.o.o.
Plese 9a, Murska Sobota

 

Tel.: 02 125 45 87
Fax.: 02 125 45 88

 

info@slovenski-med.si
www.slovenski-med.si